От Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) подеха   инициатива

...
От Организация за закрила на българските граждани (ОЗБГ) подеха   инициатива
Коментари Харесай

Събират средства за лечението на Доби, нека й помогнем да оздравее!

 От " Организация за протекция на българските жители " (ОЗБГ) подеха   инициатива да оказват помощ на дете в потребност. Този път помощта е ориентирана към дребната Доби, като бъде проведен благотворителен футболен шампионат на 09.02.2020 година (неделя) от 09.00ч. до 18.00 ч. в Спортен център " Славейков ".

Турнирът ще се организира във формат 5+1 с две полувремена по 13 мин. и 5 мин. отмора. Входът за всеки присъединил се, ще бъде 10 лева " Отправяме покана към всички фенове на футбола да се включат в шампионата и да поддържат дребната Доби. Каним и всички жители и посетители на Бургас да участват на събитието и също да дарят вяра на Доби и нейното семейство. В деня на събитието ще бъдат сложени дарителски кутии в помощ на детето. Молим всички, които желаят да вземат участие в благотворителния шампионат, да заявят това не по-късно от 06.02 (четвъртък) на телефони 0878 882 686 и 0885 023 333 ", споделят уредниците.

На 16.11.2015 година Добромира се ражда с зараза на кръвта по цялото тяло и висок билирубин (желязо), който е доста над естествените стойности. Лекарите се борят  за нея, само че късно овладяват  състоянието й. От високия билирубин мозъкът й се поврежда, съгласно лекарите необратимо. Сега тя е най-лъчезарното и усмихнато дете на 4 година, само че на външен тип. Заради заболяването й умствената й интензивност е на дете на 8 месеца. Не може да приказва, да се храни сама, да се облича, да управлява физиологичните си потребности, няма инстинкт за самозапазване.

" Невроните и синапсите не придвижват информация към избрани зони в мозъка й. Вече трета година търсим лекуване и отговори из цялата страна. Направени й бяха голям брой проучвания, които пратихме в Турция и Съединени американски щати за второ мнение, само че и оттова нямаше решение за нея. По случайност срещнахме доктор Джихан Абазович, който е нашата бяла лястовица. Докторът се зае да помогне на Доби, да усъвършенства положението й най-малко с 80%. Назначена й беше трансплантация на стволови кафези в Сърбия /Нови сад/ на стойност 88 011 лева ", пишат нейни близки.

Дарителска сметка:

Обединена българска банка

IBAN: BG83UBBS80021089639340

Титуляр: Добромира Тодорова Недкова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР